Baksidestext på
En titt i din spegel
: Sandy Alexander speglar Owe Thörnqvist, Pandorec 1964 el 1965

KÄRA SKIVKÖPARE! HÅRT PRÖVADE SKATTEBETALARE! Får jag säga DU? Tack! - Nu skall Du ta det här alldeles lugnt. Så ja. Sitt ner. Nå, hur kunde detta hända just Dig? Här går Du sta och köper en, som Du tror, gammal Hederlig Owe Thörnqvistplatta. Och vad får Du för pengarna? Jo, en instrumental LP av en gubbe som heter Alexander! Bara det namnet, va! Och vad fan är nu en instrumental?
Jo, ser Du, det är när jag står i grammofonstudion och ska sjunga in några låtar ... och så kommer den där Alexander och knuffar undan mig fråm mikrofonen och börjar väsnas och steppa med fötterna och härma hur en kork smäller. Och operakapellets stråkar börja fara omkring som efter ackordsanbud av Norman Granz. Och Egil Johansens trummor får för sig att dom skall kalla en massa stamhövdingar till rådsmöte i Philipshusets potatiskällare. Och trumpeterna ... ja, jag säger då det. Den där Alexander, han kan ställa till han. Vem han är?
Jo, Alexander är, som namnet antyder, en liten knubbig, amerikansk farbror, som borde ha hållit sig till sitt ragtimeband. I stället lyckades han överleva både spritens och förbudstidens Chicago och ta sig in i Sverige. Att myndigheterna trodde på passets åldersuppgift (25 år) är ett mysterium. Att han fick passera Arlandatullen med dom påsarna under ögonen är ett annat. - Men vad är omöjligt för en som gått i ära hos Al Cape One. (Obs. ej sl. m. AHL, the KAPP one, som ju fick sitt smeknamn när han satte en s.k. "kapp" i hjulet för socialdemokraterna vid sista kommunalvalet).
Men hur är han som arrangör då? Fantastisk! Som arrangör av mellanöls-jippon helt oslagbar. -Dricker? Han sväljer engångsflaskorna. Två gånger. Per sekund. Oskalade.
Med en kapsyl inkilad mellan framtänderna och en halv meter salami som taktpinne gick han till stormangrepp mot mina stackars låtar, som fick hemlängtan i G-klaven och skrumphud på taktstrecken ... Det var då jag sköt Alexander Petterson!
Sen ringde vi efter SANDY ALEXANDER som fixade rubbet på sex timmar och tog rätt hyggligt betalt. Och denne gentleman vet jag ingenting. Utom att han lär ha köpt upp ett restlager träull och livnär sig på att virka batonger åt Katrineholmspolisen. Dom letar ju efter en sexgalning där nere. Som livnär sig på att sälja träull. Och heter Petterson. Men han är ju död.
GOD JUL i alla fall önskar Dig vännen