Owe Thörnqvist och Melodifestivalen

Owe har haft med bidrag tre gånger, 1962, 1963 & 1965.

1962
Sändes från Cirkus i Stockholm den 13 februari. Sex melodier fanns med och de framfördes två gånger med olika artister och med stor och liten orkester. Owes låt hette När Min Vän, hade startnummer 2 och sjöngs av Monica Zetterlund (stora orkestern) och Carli Tornehave (lilla orkestern). Tävlingen avgjordes med hjälp av poströster. Vann gjorde Sol och Vår med Inger Berggren / Lily Berglund. När Min Vän slutade på andra plats.
Den har spelats in av Owe själv, Monica Zetterlund, Anne-Lie Rydé m.fl.

1963
Cirkus i Stockholm den 16 februari. 12 låtar fanns med och framfördes två gånger med olika artister, stor och liten orkester. Owes bidrag Rosen och Vinden sjöngs av Per & Ulf Lindqvist (stor orkester) och Lily Berglund (liten orkester). Vinnare En gång i Stockholm med Monika Zetterlund / Carli Tornehave. Endast de tre främsta bidragen rangordnades, Rosen och Vinden var inte bland dem. Den har spelats in av Lily Berglund, Lasse Lönndahl, Sven-Ingvars m.f
l
.

1965
Cirkus i Stockholm, 13 februari. Sex låtar, alla framfördes av Ingvar Wixell. Owes hette Stilla och tyst och kom på andra plats efter Annorstädes vals. Den har spelats in av Ingvar Wixell m.fl.